Afdrukken

Capella Brabant heeft diverse muzikale bijdragen in de Efteling op haar naam staan. aquanura

 

Ter gelegenheid van het zestig-jarig bestaan van de Efteling is Aquanura opgebouwd, de derde grootste watershow van de wereld en de grootste van Europa. De eerste Aquanura symfonie is door het Brabants Orkest ingespeeld en door Capella Brabant daarna in de eigen repetitieruimte ingezongen. Op 31 mei 2012 vond de première plaats.

Aquanura is een eerbetoon op de kikkerkoning, één van de eerste tien sprookjes die op de Efteling te zien waren in het Sprookjesbos. De muziek van deze eerste Aquanura-symfonie bestaat uit bestaande Efteling-melodieën in elkaar gevlochten door Eftelingcomponist René Merkelbach.

Ook voor een nieuwe show is de muziek geschreven door René Merkelbach en ingespeeld door het Brabants orkest en daarna is Capella Brabant de studio ingegaan om de muziek in te zingen. 

Op een vroege zaterdag betreden nietsvermoedende bezoekers van de Efteling de attractie Villa Volta. Op het eerste oog is er niets aan de hand, maar zodra de kamer begint te draaien, wordt al snel duidelijk dat er iets niet klopt... Villa Volta komt tot leven!

Een bezoeker begint de muziek van Villa Volta te zingen waarna steeds meer mensen volgen. De attractie blijkt gevuld te zijn met kamerkoor Capella Brabant en voorziet de rit van levende muzikale begeleiding. Voor de parkbezoekers een onvergetelijke ervaring!