Tijdens de generale repetitie van 28 maart 2017 heeft de VPRO opnames gemaakt voor het programma Vrije Geluiden. 

 

sacredconcertvpro

Capella Brabant heeft diverse muzikale bijdragen in de Efteling op haar naam staan. aquanura

 

Ter gelegenheid van het zestig-jarig bestaan van de Efteling is Aquanura opgebouwd, de derde grootste watershow van de wereld en de grootste van Europa. De eerste Aquanura symfonie is door het Brabants Orkest ingespeeld en door Capella Brabant daarna in de eigen repetitieruimte ingezongen. Op 31 mei 2012 vond de première plaats.

Met de internationale manifestatie Jheronimus Bosch 500 herdenken Nederland, de stad ’s-Hertogenbosch, inwoners en gasten van 2010 tot en met 2020 het vijfhonderdste sterfjaar van een van de grote Nederlandse meesters: Jheronimus Bosch (ca. 1450 – 1516).

Allerzielen op 2 november is een aloude traditie en een bezwerend ritueel om overleden dierbaren te gedenken. Vanaf 2010 wordt rond deze datum de laat-middeleeuwse schilder Jheronimus Bosch herdacht met een jaarlijks concert in de Sint-Janskathedraal in ’s-Hertogenbosch. Elk jaar wordt een requiem uitgevoerd, steeds uit een andere stijlperiode door steeds wisselende uitvoerenden.

Statuette Flying buttress Sint Jan Den Bosch-2

Het is 3 april 2011 De St. Jansbasiliek te Den Bosch is gedurende twaalf jaren gerestaureerd. De restauratie is af en dat vraagt om een feest. Het feest is gevierd door middel van onder andere deze pontificale hoogmis in het teken van de Krönungsmesse van W.A. Mozart.