KERSTCONCERT FLYER

December; Jozef en Maria, dwalend op zoek naar een dak boven hun hoofd. Die ene herberg die de deur op slot liet. De geboorte van Jezus, de vlucht naar Egypte. Wat is er in 2000 jaar eigenlijk veranderd? Hoeveel herbergen houden hun deuren dicht? Zijn er nog wijzen en uit welke richting komen ze dan?

December, de maand van terugkijken en vooruitkijken, de maand van de levensvragen. Donker en koud buiten, warm binnen. Capella Brabant wil graag kerstwarmte delen en we willen mensen aanzetten tot nadenken, tot nieuwe vragen, misschien zelfs tot antwoorden.

Zaterdag 16 december 2017 om half negen, in de Grote Kerk op het Kerkplein in ’s-Hertogenbosch zingen we Benjamin Britten en Jetse Bremer. Britse en Nederlandse kerstliederen, muziek die u als vanzelf zachtjes in uw hoofd mee gaat zingen. Deze avond gaan we verder dan zang alleen. U bent niet anders van ons gewend. Bij onze concerten willen we muziek graag koppelen aan andere kunstdisciplines of maatschappelijke thema’s.

U gaat luisteren naar de kerstverhalen in de muziek. Op deze speciale avond luistert u ook naar het kerstverhaal van Wim de Bekker. Wim is initiatiefnemer van de Stichting Samen Leven is Samen Delen en vertelt over zijn pastorale activiteiten voor dak- en thuislozen. In samenspraak met de Bossche Journalist Joris van de Kerkhof vertelt Wim zijn verhaal. En u bent er bij.

Capella Brabant ontwikkelt programma’s door muziek te verbinden met theatraliteit, andere kunstvormen of maatschappelijke thema’s. Met deze werkwijze herijkt en herwaardeert Capella Brabant de canon van de koorliteratuur en tracht daarmee een nieuw publiek te verwerven.

marc versteeg

Hier vindt u om in de stemming te komen alvast: 
een uitvoering van Britten's Carols door St John's Cambridge Choir

 en het Nederlands Kamerkoor met een kerstlied van Jetse Bremer. 

 

Voor kaartverkoop en het programma klikt u op deze link.