DEZE WEBSITE WORDT IN EEN MOOI NIEUW JASJE GESTOKEN EN ZAL BINNENKORT, HELEMAAL UP-TO-DATE, ONLINE ZIJN!

 

 

 


 

Capella Brabant      kamerkoor
Marc Versteeg          dirigent 

Two Horns and a Hammond
Jeroen Doomernik    bugel
Paul van Kemenade  saxofoon
Carlo de Wijs           hammondorgel

FRANK MARTIN (1890-1974)
Messe pour double choeur a cappella (1922/1926)

 

JOHANN SEBASTIAN BACH (1685-1750)

Ach Herr, laß dein lieb’ Engelein

slotkoraal Johannes-Passion

 

Sacrale melodie√ęn van Frank Martin en jazz-improvisaties wisselen elkaar af, een verweving volgens kerkelijk ritueel.

 

De Mis voor dubbelkoor a cappella van Frank Martin is een monument uit de twintigste-eeuwse muziekgeschiedenis en een persoonlijk document van de componist. Muziek van onvergankelijke schoonheid en alom geliefd. Het werk heeft geen liturgische intenties, het is een belijdenis van de componist zelf. Met een tijdsduur van nog geen dertig minuten vraagt het concertprogramma wel om aanvulling. Maar de iconische Mis van Martin is zo weerloos, teder en uniek dat het zich maar lastig laat combineren.

 


3 november '19: NOVEMBER MUSIC
première van "LOFLIED DER VERZOENING". Capella Brabant m.m.v. het Dudok Strijkkwartet en solisten. Uitgevoerd wordt Reconciliation Magnificat van Kris Oelbrandt (*1972) voor sopraan, alt, bariton, gemengd koor, strijkkwartet, fluit, harp en slagwerk, geschreven in opdracht van Capella Brabant.

Een verzoening tussen drie wereldreligies in muziek en tekst, omgeven met een voordracht door Martin Hoondert over de 'interreligieuze dialoog' en een gesprek over vermenging van culturen. Het project beleeft zijn wereldpremière in 2019 tijdens November Music - internationaal festival voor actuele muziek- en zal daarna in tenminste 5 steden in Nederland worden uitgevoerd. Data en concertlokaties volgen.

10 november '19: presentatie biografie Maurice Pirenne. Capella Brabant werkt mee aan de muzikale omlijsting van de presentatie van een biografie over Maurice Pirenne. Maurice Pirenne was priester, rector cantus van de Scola cantorum, organist in de Sint-Janskathedraal, componist en docent aan het Brabants Conservatorium. Hij overleed in 2008. Pirenne componeerde naast orgel- en kamermuziek talrijke liturgische en profane koorwerken. Daarvan zal Capella Brabant "Aandachtig Drieluik" en "Domine Deus salutis mæ" ten gehore brengen.

 

 

Capella Brabant heeft een strategische aanpak ontwikkeld voor de werving van nieuwe leden en om haar kwaliteit te kunnen borgen. Capella Brabant scout nieuw vocaal talent en biedt zangers de kans dat talent in een speciaal lesprogramma te ontwikkelen. Er is een kandidatenkoor opgericht, als kweekvijver voor Capella Brabant, waarvoor tevens een opleiding is gestart. De zangers in dit koor volgen wekelijks  bij zangpedagoge Ien Boumans in Rosmalen stem- en koorvormingslessen ter bevordering van hun ensemblezangkwaliteit. Daarnaast wordt aandacht geschonken aan solfège, van blad zingen, kennis van muziek uit verschillende stijlperioden etc. De zangers volgen natuurlijk ook indiviueel zangles. De ensemblelessen duren 1,5 uur en vinden plaats op woensdagavond in Rosmalen.

Op deze manier stimuleert Capella Brabant nieuwsgierige en ambitieuze zangers om podium- en praktijkervaring op te doen en zich vervolgens aan te sluiten bij een goed kamerkoor. Voor aanmelding en informatie kun je een mail sturen naar: bouwmans.ien@gmail.com

 

 

 

Subcategorie√ęn

Capella Brabant in bezit is van de Culturele ANBI status en is geregistreerd bij de Belastingdienst.

In het kader van de hiervoor geldende regels per 1 januari 2014 treft u hier de vereiste gegevens voor Capella Brabant aan.

De ANBI basisgegevens vindt u onder het menu-item contact in het menu links